25 Οκτ 2012

Eίμαστε συνωμοσιολόγοι κατά τα άλλα -Απογορεύτηκαν τα αντιγριπικά εμβόλια της Novartis σε Ελβετία, Ιταλία και Αυστρία

vaccination-338052021Απαγορεύτηκε προσωρινά η χρήση δύο αντιγριπικών εμβολίων του ελβετικού ομίλου Novartis σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, εξαιτίας της ανησυχίας για την ασφάλειά τους, επιβεβαίωσε η ελβετική υπηρεσία αδειοδότησης φαρμάκων Swissmedic...


Οι χώρες που σταμάτησαν τη χρήση των εμβολίων, που πωλούνται με την εμπορική ονομασία Agrippal και Fluad, είναι η Ελβετία, η Ιταλία και η Αυστρία.
«Οι πρώτες έρευνες έδειξαν ότι η ιταλική απαγόρευση κρίθηκε απαραίτητη ύστερα από τον εντοπισμό λευκών σωματιδίων μέσα στις σύριγγες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Swissmedic και προσθέτει ότι τα σωματίδια μπορεί απλά να είναι ποσότητα του εμβολίου που δεν έχει διαλυθεί.
«Η Novartis επιβεβαίωσε ότι τα σωματίδια αυτά μπορούν να εμφανιστούν στη διαδικασία παρασκευής του εμβολίου και είναι βέβαιη ότι δεν έχουν καμία επίδραση στην ασφάλεια ή την αποτελεσματικότητα του εμβολίου», ανακοίνωσε η εταιρεία που εδρεύει στην Ελβετία.
Χθες, το ιταλικό υπουργείο Υγείας και η Ιταλική Υπηρεσία Φαρμάκων (AIFA) αποφάσισαν πως είναι απαραίτητο να γίνουν νέοι έλεγχοι σχετικά με την ποιότητα και την ασφάλεια των εμβολίων Aggripal, Fluad και Influpozzi, που θα μπορούσαν «να προκαλέσουν παρενέργειες και ανεπιθύμητες αντιδράσεις».

newpost.gr

anti-ntp.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου